onsdag 16 april 2008

Vårtecken!

I brist på andra blommor får det bli Majblomman som får illustrera att våren har hittat hit. Nu håller jag tummarna för att den stannar!

......................................

Äsch, känner mig inte riktigt gå-och-lägga-mig-trött än, så jag tar och bloggar lite till...

Ett odiskutabelt vårtecken är iallafall att det är LJUST på kvällarna. Så himla skönt!!

Rådjursspaning blev det ikväll då jag och grabbarna var ute och promenerade. Rådjur har vi ju gott om häromkring så det är ju i och för sig inget ovanligt, men ikväll kom vi riktigt nära dem. Grymt spännande, tyckte Beppe och Gandhi!

Först mötte vi två på ca 20 meters avstånd, och de stannade och tittade på oss en liten stund. De bägge fluriga stod lika andlöst tysta och stilla dom, tills rådjuren gått iväg. Vi fortsatte vår promenad och kanske 10 minuter senare så ser vi ett rådjur till på ungefär 15 meters avstånd. Rådjuret såg oss inte och vi gick sakta, sakta...och rätt som det var - kom ett rådjur till utspringande kanske inte ens 5 meter framför oss. Tror nog att alla blev överraskade, inte minst rådjuret ;-) Gissa om jag var glad över att ha Beppe och Gandhi kopplade. Här saknas inte vilt-intresse. Puh!! När de kommer SÅ nära så kan ju frestelsen bli lite för stor...

Gårdagens seminarium med Johan Svelander och (rally)Tina Thörner var så himla bra och tok-inspirerande! Hastade därifrån och hem med MYCKET lätta steg och en ENORM portion positivitet och jävlar-anamma, bytte sekundsnabbt kläder och så bar det av till brukshundklubben för att där tillsammans med Gandhi delta i uppletandeövningar. Gandhi tyckte att det var suuuuperkul, och letade saker för brinnande livet och ruskade ihjäl dom ALLA ;-) Nu ska vi köra övningarna flitigt innan Tisdag då övningarna på brukshundklubben fortsätter. Himla skojjigt!!

Vaknade även imorse med en känsla av att nästan inte kunna andas...av allt grusdamm. Trots att vi dammsög flera gånger igår! Host host... Alltså, det är märkligt att det ens finns ett enda litet korn kvar ute, när man tänker på allt vi har dammsugit upp :-O Jaa, det var ju bara att stoppa gossarna i duschen igen...och så dammsuga och torka golven för femtioelfte gången den här månaden. Men blir det bättre så fort de sopar gator och trottoarer. Alltid en tröst... :-)

En liten fundering...FINNS det i överhuvudtaget briardägare som inte äger ett par tofflor???

Anders har ägnat hela kvällen åt M1:an, och de fortsätter utbildningen imorgon. Jag och grabbarna var barnvakt åt barnbarnet Wille medans dottern och mågen passade på att ta sig iväg och träna. Vi är nog snudd på det villigaste barnvaktsgänget någonsin ;-) Rackarns så kul det är!!! Jag riktigt längtar tills imorgon kväll då han kommer en sväng igen :-)

Förra veckan då vi var barnvakt gick det riktigt livat till...Wille släppte en boll i golvet som Gandhi sprang och hämtade, och gav Wille. Som släppte bollen igen, Gandhi hämtade, gav Wille...ja detta upprepade sig minst 10 gånger och varje gång Gandhi sprang och hämtade bollen skrattade Wille så han nästan kiknade. Och när barn skrattar så, skrattar man ju själv ;-)

Ja Gandhi blev så i gasen av allt skrattandet, att han kom flygande upp i soffan, kastade sig på rygg, och sprattlade i luften med benen så intensivt att han tappade balansen och dråsade ner i golvet med en smäll mellan soffan och soffbordet . Pang!! :-O Rullade därefter in under bordet och FLÖG upp på fötterna på andra sidan, och ställde sig och skällde som en galning ut emot hallen. Trodde väl att någon elaking gjort illa honom, stackaren!

Beppe som sov och missade hela cirkusen, flög yrvaket upp och trodde väl att MINST tre hundätande monster stod ute i hallen så han började också stormskälla - mot ingenting. Och mitt i oväsendet satt Wille och tokskrattade :-) Ja jisses!!

Gandhis kullerbytta ner från soffan gjorde nog ont iallafall, för han var lite halt på vänster fram ett par dagar. Plutten!!

Nä, nu är det sannerligen dags att gå och lägga sig. Oj vad klockan blev mycket!
Natti natti!!

Inga kommentarer: