tisdag 1 september 2009

Cert igen och lite annat.

I lördags var det åter dags för utställning i Norge och denna gång var det på Hundefestivalen i Trondheim. Och det visade sig bli en riktigt bra dag för Ritha-barnen :-)

Även denna gång gick det kanonbra för Gandhi som fick sitt 2:a norska Cert och blev BIR!!! :-) Och BIM med Cert blev Gandhis halvsyster Cartier Monzerat Funny Farina. Så kul! STOOORT GRATTIS och lycka till vidare med din fina tjej!!

Beppe och Jaffer som inte skulle ställas passade på att mingla bland alla hundarna, och som det såg ut så trivdes dom ganska bra i vimlet ;-) Mååånga brudar var det!

Vi stannade inte till någon final då vi hade en lång resa hem utan tog det istället rätt lugnt längs vägen, lät hundarna bada, åt, fikade och passade på att njuta av dom otroligt vackra vyerna i Trøndelag.


Sen på söndagen åkte jag med Ingela och hennes lilla briardtik Juni till Matfors på inofficiell utställning, medan våra egna fyrbenta fick njuta av en härligt ledig dag i skogen med husse.

Även för Juni gick det finfint i ringen och hon fick en 1:a med HP och jättefin kritik!! :-) En jättetrevlig dag blev det i Juni och matte Ingelas sällskap. Det gör vi om! :-) Kul också att Linda och Maybe kom dit och gjorde oss sällskap!
En briardträff i miniatyr liksom ;-)


Så igår var det dags för sökträning, och det är ju nåt som både Jaffer och Gandhi tycker är jättekul! Den här gången tränades det hitta-övningar.

Jaffer far fram som en liten kanonkula bland vegetationen, och det är så kul att se hur mycket han har utvecklats och så mycket han har lärt sig, så liten han är. Det är full fart och massor av glädje i allt han gör! Men han har ändå lätt för att focusera och känns väldigt balanserad. Han har hittills funkat otroligt bra i träning - oavsett vad som tränas.
En jättehärlig liten kille! :-)

Och Gandhi, ja han är ju liksom bara - Gandhi ;-) Entusiastisk som få men inte riktigt lika lätt att styra. En självständig själ. Som ofta hittar egna lösningar på problem som dyker upp. Är sällan rådlös. Gillar människor och tycker att det är fasligt roligt att hitta dom i skogen. Problemet blir nog att få honom att lämna figuranten, misstänker jag ;-) Ja det blir spännande att se...
Beppe har istället tränat lydnad. Och han är PÅ - väääldigt PÅ. Det märks att han har fått tagit det lite lugnare under sommaren. Ojojoj, vad han vill! På träning är han glad som en speleman och rätt hårdhänt i lek, så en och annan ond muskel lär husse få innan det är dags för tävling nästa gång... ;-)


Annars har det väl inte hänt så mycket. Ja förutom att Gandhi under dagen blev utsatt för en synnerligen lömsk attack - av brevbäraren. Intet ont anandes och i godan ro låg han och sov innanför ytterdörren när brevbäraren plötsligt kastade in Biltema-katalogen som landade rakt i Gandhis skalle. Smack! Snacka om brutalt uppvaknande! ;-) Han bara FLÖG upp och stod med med värsta nyvaken-med-hår-som-står-åt-alla-håll-frissan och glodde stint på brevinkastet ett bra tag och verkade tänka: Meeen, voffö gööör han på detta viset???
Nå, han lär väl inte lära sig något av det...den här gången heller. Nu väntar vi bara på IKEA-katalogen ;-)

Inga kommentarer: