söndag 12 april 2009

Dax att samla ihop sig och skriva en blogg

Lusten att blogga har varit försvunnen sedan Anders pappa blev sjuk och särskilt efter att han gick bort. Luften gick liksom bara ur. Vi vill tacka alla som hört av sig på ett eller annat sätt under de oroliga dagarna och sedan, efter hans bortgång. Det värmer oerhört, ska ni veta!

Resan till Västerås med alla hundarna gick bra. För att vara valp sköter sig Jaffer otroligt bra och är väldigt lättsam att ha med sig. Hos Anders syster, där vi bodde, finns två katter och inte ens det var något problem. Han jagade dom ett par gånger, men sen såg han hur Beppe och Gandhi umgicks med kissekatterna och sen gjorde han likadant. Inga problem!

Ytterligare en katt träffade han när vi var och fikade hemma hos Jessica och briarden Queno och det gick också finfint. Fast där hängde han ju iofs efter hennes två söner som verkade ha en massa spännande saker för sig. Och så snälla farbror Queno förstås, som Jaffer blev riktigt förtjust i.

Här hemma i hundgänget går det jättebra och de verkar trivas fint tillsammans. Det enda missnöjet är väl då Jaffer inte får följa med de stora pojkarna, och då riktigt gråååter han. Han VILL ju så gärna vara med dom hela tiden. Ja, det är inte lätt att vara liten...

Växer gör han så att det knakar och så har han tappat 7 tänder. Inte en enda av de små yttepytte-tänderna har vi hittat, men en inte alltför vild gissning är att tänderna sitter i nån briardpäls ;-)

Jaffer är en glad, påhittig, jättetrevlig och otroooligt kelig valp som hittills känns riktigt lättsam och okomplicerad. Letar, hittar och bär allt han kan, och nu när snön smälter är vägkanterna fullkomligt fulla med skatter. Favoriten är snusdosor. Och platta ölburkar kommer strax efter, men det mesta funkar. Härom veckan hittade och bar han hem en bit krokigt armeringsjärn som han var oerhört stolt över. Och en dyngsur och skitig gammal borttappad strumpa -SÅ fin. Kanske borde man försöka skaffa honom ett sommarjobb på parkförvaltningen? Jag menar, eftersom han hittar högvis med skräp varenda dag, så är det väl uppenbart att kommunen behöver lite hjälp - och vem kan vara bättre för det jobbet än Världens Bästa Hittare? :-)

Gandhi sköter fortfarande om "sin" valp med största omsorg. Är han blöt så slickar han honom torr, det gullas och det leks och det det är till och med så att Gandhi tvättar "såren" där Jaffers tappade tänder har suttit. Jisses! Som nån slags moderlig barnsköterska. Tack och lov nöjer sig Beppe med att leka. Annars hade väl Jaffer varit pälslös vid det här laget.

Här är järngänget i början av April. Då fanns det fortfarande massor med snö att busa i, men de senaste dagarna har snön smält undan riktigt ordentligt. Våren är definitivt här!

Och vad är det här? En synnerligen välpälsad malle? Eller kanske en valpätande ryamatta?


Gandhi och Jaffer

Nästa gång ska vi försöka uppdatera med foton på ett säkert vårtecken - Beppe i sin superkorta sportfrissa. Gissa om han tycker att det är skönt!
Vi önskar er en riktigt GLAD PÅSK!

2 kommentarer:

lollo sa...

kul att ni är tillbaka i cybern! Finfina bilder

Jeanette sa...

Härligt att se att ni/du bloggar igen efter allt tråkigt ni har varit med om.. Femi är nu på farmen och lever familjeliv med Hellas :-) Så vi får se vad det leder till... Ghandi kanske blir morbror till sommaren.

Kramar