söndag 31 maj 2009

Tävling

I fredags var det dax igen för lydnadstävling för Anders och Beppe. I Kramfors den här gången. Vi träffade en hel massa trevligt folk på denna BK, som låg så otroligt fint till, invid vattnet. En riktigt varm dag blev det också. Puh!

Tävlingen gick ganska bra i stort, förutom att Beppe och de andra hundarna som satt i samma platssittning, bestämde sig för att lägga sig ner. De låg där så fint och prydligt på rad allihop, när förarna kom tillbaks ;-) Ja så kan det gå!

Sittande i grupp blev alltså: 0
Platsliggande: 8
Fritt följ: 7,5
Dumrutan: 8,5
Inkalln. m. ställ & lägg: 9
Sändande m. lägg & inkalln: 10
Apportering m. dirigering: 9
Apportering metall & hopp: 7
Vittringsapportering: 7,5
Fjärrdirigering: 9

Slutsumman blev alltså 246,5 poäng, ett 2:a pris och en 3:e placering. Och jakten på det sista 1:a priset för lydnadschampionatet fortsätter ;-)

Kameran glömdes hemma igår och likaså idag när hundarna badade i sjön. Idag kom nämligen solen och värmen äääntligen hit och det såg verkligen ut som om det fyrbenta gänget njöt i fulla drag av att få svalka sig i vattnet. Beppe och Gandhi hann med en badtur till under dagen, och då badade till och med Beppe så att han var blöt ända upp till öronen. En lat, ledig och alldeles underbart härligt dag, med andra ord :-)

Och nu sitter man här, mitt i natten och bloggar. Det tar verkligen emot att gå och lägga sig när natten är helt ljus, ljummen, fåglarna kvittrar och luften är mättad av ljuvliga sommardofter. Precis som en sommarnatt i Jämtland ska vara...det är nästan magiskt.

Inga kommentarer: