fredag 5 september 2008

Snipp snapp!

Återigen har saxen varit framme men denna gång klipptes det bara lite och på "rätt" hund ;-) Beppe som ju har en ordentligt tät päls med en hiskelig återväxt började redan likna en björn, trots att det inte är så länge sedan vi snaggade ner honom. Denna gången blev det dock inte lika kortkort, så han kommer trots frisseriet ändå att hinna anlägga en redig man till vintern. Varmt och skönt!

Ljuvliga dofter fyller vårt hem då en nybakad morotskaka står på köksbänken. Bakad efter ett riktigt kanonrecept som bara inte går att misslyckas med...fullmatad med onyttigheter som tillsammans gör den saftigaste och godaste kakan som finns. Mmm!!! Nu är det tack och lov inte jag och Anders som ska mumsa i oss alla bitarna utan kakan ska följa med oss ut på klubben imorgon där det är lydnadstävlingar.

Och för Anders och Beppe blir det då Elitlydnads-debut! Anders hade egentligen inte tänkt starta redan nu, men känner ändå att han vill testa vart de står. Som vanligt har Beppe sitt eget knep för att hålla husse på tårna och på genrepet idag bestämde han sig plötsligt för att han alls inte kommer ihåg vad höger & vänster är. Que??? Blir spännande att se om han har ändrat sig tills imorgon bitti när det är dags för apportering med dirigering ;-) Pirrigt pirrigt!!

Ett tag sedan jag uppdaterade bloggen nu men vårt förra säkerhetsprogram släppte snöpligen in två monster-trojaner, med uppgift att fylla hela datorn med spionprogram, ytterligare trojaner och en uppsjö av virus så det är inte förrän nu datorn är ren och virusfri igen. Lite sur och puttrig är jag ändå över att F-Secure inte ens registrerade att datorn var helt nerlusad av eländet...hur är det möjligt? Nå, vårt nuvarande virusprogram verkar ju funka bra i alla fall. Skönt! Men för att få datorn pigg och kry igen så blev vi tvungna att stöka runt lite bland program och sånt, så vårt fotoprogram har inte hunnit bli installerat. Därför blir det inga bilder denna gång.

Fina foton finns det annars från vår senaste fjälltur som denna gång gick till bydalsfjällen med en idé om att ta oss ner i Drommenskåran. Tyvärr kunde vi konstatera att det var på tok för brant för att ta sig ner i skåran med hundarna och det var väldigt gott om vassa stenar, så vi slog det ur hågen. Men en riktigt härlig tur fick vi ändå, och en fasligt massa mjölksyra i benen, då vi gick utmed Drommenliften både på upp- och nervägen. Puh! Till och med hundarna var REJÄLT trötta efter den här utflykten. Själv kände man sig rätt skakig i knäna resten av kvällen och fick en ordentlig träningsvärk högt upp på lårmusklerna dan efter.

Lite kul var att Micke http://hem.bredband.net/miceli/ (gå in och kolla den grymma fotodagboken) och Kim med hundar var på samma fjäll samtidigt som oss men att vi inte hade en aning om det förrän efteråt. Ja, det är ju inte direkt som att gå gågatan fram...det är stort och mäktigt! Några gamla bekanta som vi däremot stötte på var RENARNA *flinar* Gandhi fick vittring på dom långt, långt innan vi såg dom, men den killen är ju inte så bra på att hålla masken så när vi väl såg dom hade kopplen åkt på. Snopet! De lurviga var så heta på renarna att dom snudd på höll på att glömma att tigga korv när vi fikade. Åhh, vad de ville! Ja, foton från turen kommer senare när fotoprogrammet är installerat.

Fler uppdateringar av det ena eller andra slaget kommer imorgon. Nu är det dags att kvällsrasta grabbarna så jag säger: Godnatt!

Inga kommentarer: