tisdag 16 december 2008

Skitväder!!!

De senaste dagarna har vi haft ett minst sagt ombytligt väder. Häromdagen var det -21 och nu är det helt plötsligt plusgrader. Suck!


Hittills har Kung Bore varit enormt frikostig och gett oss massor med gnistrande, vit pudersnö...

...skimrande iskristaller i luften, och så tjockt med rimfrost att man nästan har kunnat inbilla sig att man klivit in i ett vykort. Så vackert!!! Den där vill-inte-gå-in-känslan har varit ständigt närvarande och vi har tillbringat massor av tid ute med hundarna, som njutit i fulla drag av allt det vita. Det är knappt att pannlampan har behövts på kvällspromenader i skogen ens, sedan naturen blev helt klädd i vitt. Som en riktig jämtlandsvinter ska vara!!
Men nu helt plötsligt, verkar nåt slags väderhaveri ha ägt rum. Kan undra vad den där vädermaskinisten håller på med? Plusgrader, hård blåst och regn har på nolltid förvandlat allt det fluffiga vita till isgata. Poff!! Där försvann känslan av att befinna sig inne i ett Elsa Beskow-motiv direkt. Bara så där...fy vad snopet! :-(
Ja det väl bara att spänna på sig broddarna nu då, stappla fram och hoppas på att minusgraderna hittar hit igen, och att vi får mer snö som lägger sig över is-eländet. En 5-10 minusgrader fram tills i mitten av mars ungefär, det vore perfekt.

Inga kommentarer: