söndag 26 oktober 2008

Gjorde en liten tripp dit...

...regnbågen pekade, vilket i fredags var Kramfors. Målet med resan var lydnadstävling och utställning på Dannerotravet på lördagen.

Anders och Beppe gjorde sin 2:a start i Elit och det gick riktigt bra, ja förutom att det dök upp ett par störningar de inte tränat på ;-D

Så här blev poängen:

Sittande i grupp: 10
Platsliggande: 10
Fritt följ: 7,5
Dumrutan: 7
Inkalln. m. ställ. lägg: 8
Sändande m lägg. inkalln: 9
Apportering m. dirigering: 9
Apportering & hopp: 7
Vittringsapportering: 0
Fjärrdirigering: 8,5

Alltså 243,5 poäng, ett 2:a pris och en 2:a placering! :-) Beppe tyckte att det var roligt och var lagom taggad och Anders är jättenöjd och tycker att en hel del börjar ramla på plats. Ja, en bra tävling helt enkelt!

Störningarna då...ja först kom det några lågsniffande, skränande huligangäss flygande i slutet på det för övrigt fina fria följet. Beppe stannade och tittade helt fascinerat på det högljudda rövargänget som flög över hans huvud, medan husse fortsatte marschen. Ja där rök några poäng men det gav å andra sidan dom samlade ett gott skratt! ;-D

Andra störningen var travhästar som plötsligt kom dundrande ute på banan brevid tävlingsplan. Beppe följde mycket intresserat hästloppet, istället för att titta på tävlingsledaren som la ut vittringsapporteringpinnarna. Ja sen var pinnarna inte så lätta att hitta...;-)

Men som sagt, det var en bra tävling - och rolig. Träningen fortsätter!

Sen var det utställning. I ett jättefint ridhus inne på Dannero och där träffade vi Susann och Macke som skulle ställa ut sina briardgossar Ace & Slash Himla mysiga människor och minst lika mysiga hundar! :-) En riktigt trevlig dag blev det! Först blev Ace BIR -valp och sen var det Slash och Gandhis tur att tampas i ringen, båda med CK men sen drog Gandhi det längsta strået och blev BIR. Sen följde en låååång väntan på finalerna...

En massa surr, fika, kamnning, hundgos och lotteri gjorde att väntan kändes mycket bättre och faktiskt VANN vi på lotterna! En 2 rätters middag för två på Hotell Höga Kusten. Inte dåligt! :-) Och tennisbollar med tillhörande tennistid . Det ni! Ja sen blev det finaler och då åkte vi ut...;-)

En riktigt bra dag blev det och det var jättekul att göra nya trevliga briard-bekantskaper och särskilt kul när dom bor såpass nära. Jo, allt under 20 mil räknas faktiskt som nära här uppe..;-)

När vi kom tillbaks till Östersund var det ett jäkla väder. Regn, kallt och HÅRD blåst som gjorde att det regnade helt på tvären. Hugaligen!! Då var det bra skönt att krypa ner i soffan :-)

Imorse hade dock ovädret helt försvunnit och det har varit en riktigt varm, skön och solig dag som tillbringades till stor del ute med hundarna. Det kändes faktiskt nästan som vår! :-)

Medan Anders hjälpte en kompis att snickra så spanade jag och grabbarna in ett par intressanta hus. Kolla här, fullt utrustat 2 våningshus med skogstomt. Med brevlåda och allt! Gandhi ser allt liiite intresserad ut...

Och vad sägs om den här luftiga träkåken med vacker utsikt över Storsjön. Också den med massor av skogstomt. Inte så illa va? :-)

Vi var ute och gick i 2½ timme och det känns som om både jag och briardlufsarna behövde det efter gårdagen. Så härligt! :-) Ett underbart, underbart väder och man ville bara INTE gå in!
Här är en till som intalade sig att det var vår idag ;-)

När Anders kom hem åkte vi och tränade med Beppe och Gandhi. En bra träning blev det. :-) En snabbhandling på Konsum innan det var dags att kasta sig ner i soffan och kolla på Groomer Has It på Animal Planet. Realitysåpor brukar ju annars inte tilltala mig, men den här måste jag bara se :-) Jag säger bara -Jorge! En stor och fantastisk personlighet. I love him!!! :-D
Nä, nu har det hunnit bli natt igen medans jag skrivit. Har ju en tendens att bli så....jag är hopplös! Imorgon när jag läser vad jag skrivit, får jag väl i vanlig ordning korrekturläsa - i efterskott. Det blir ju lätt lite fel när man är trött ;-)
Jag säger Natti Natti!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhhhh vilken schysst da ni haft grabbar.......
Vi har haft såååååå tråkigt, varit på mattes jobb hela låååånga dagen!!!
Nåja vi fick en hel del schysst käk men va dé jmr mé skogen????
& du Gandhi, vi har hittat en delikatess i skogen som du bara Måste prova!!!! ÄLGBAJS :) japp, super gott!!!

puss på Er grabbar!!!